onsdag 5 oktober 2016

42.63 km

En distans motsvarande ett Marathon på tre dagar och kilometrar utspridda på sex löppass, hur gick det här till? En otroligt skön känsla infinner sig när löpningen så sakteligen börjar lossna, eller rättare sagt kroppen är åter i rörelse med en hastighet fortare än sengångare. Förkylningssegheten finns kvar i kroppen men jag har inte längre tålamodet att avvakta dess resultat och på så sätt tar jag chansen att få in några om än sakteliga kilometrar. Benen känns onekligen utmärkta som betongfundament och en viss protest infinner sig och tar sig uttryck i en ordentlig mörhet. Stelheten kan bli en spännande reskamrat imorgon när det vankas nya utmaningar, förhoppningsvis erbjuder dagen en hel del kilometrar om än i form av sengångare.

Jag tänker titt som tätt tillbaka till sommarens utmaning och funderar på hur lång tid det egentligen tog innan kroppen vande in sig i de dagliga distanserna. Hur jag än vrider och vänder på mina funderingar hittar jag inget riktigt bra svar. Vad jag däremot mer eller mindre kan konstatera anpassade sig kroppen ganska fort till distanserna så vida inga uppförsbackar eller nedförsbackar infann sig. I min nuvarande dagliga löpning infinner sig en liten men brantare backe men utöver den är det ganska platt, typ som en del vägar i Skåne. Vilket ökar mina chanser att undvika haveri med den sena som bråkade på min utmaning. Nackdelen är att jag nu däremot behöver ägna en del tid åt att anpassa mig till mina nya löparskor, något jag inte hade tid och tålamod till innan min utmaning. Nu i skrivandets stund är det heller inte speciellt trevligt att springa in skor eftersom en del nya muskelupptäckter görs, både på gott och ont men förmodligen är det mest till nytta även om benens muskulatur är mycket välvilliga att dela med sig av sin ombyggnation. 

Första veckan med löpning och med en utökad distans är önsketänkande snart förbi, men innan dess ska minst 50 km till försöka erövras. En distans som under sommaren kändes lättvindigt men som efter målgång känns oövervinnerligt... Med andra ord är det lättare att forsera distans när det finns ett tydligt och efterlängtat mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar