fredag 11 augusti 2017

Dag 90 - Adolfström och vidare

Affären i Adolfström öppnar först kl 10 så ännu en dag med sovmorgon, igår kväll när vi nådde Adolfström tog Jan och jag beslutet om att dela en campingstuga. Dels för att det fanns två sängar i den men också för att vi båda skulle få ett bra pris för natten. Samt är det väldigt lyxigt att sova under tak efter en dag med regn. Känslan av värme, en varm dusch och en torr sovsäck att krypa ner i är ovärderlig. Samt ser jag fram emot att få besöka lanthandeln i Adolfström idag, fiskarna från Schweiz sa att vi skulle hälsa till damen som hade butiken samt berättade fransmannen om hur häftig den är. Så dagens första aktivitet blir till att utforska ännu en shopping runda.
Tyvärr lyckades vi infinna affären på den enda dagen i veckan som de öppnar senare vid kl 13:00, detta gjorde att vi istället försökte med restaurangen som ligger tvärs över gatan i jakten på frukost. När vi kom dit var det stängt och igenbomat men som tur var dök ägaren upp när vi var på väg därifrån. Vi lyckades få en fin frukost med kaffe, ägg och havregrynsgröt även om shopping listan vore lite längre än så inför kommande distans. Dock riktigt trevligt att träffa på ägaren som även är känd under smeknamnet "vildmannen", ett smeknamn som han fått efter att ha levt i det vilda och sovit i grottor med mera.
 
Efter frukosten knallade vi på och dagens överraskning dök upp efter knappt 8km, vi kom då till Bäverholmen och fann en restaurang där både mat, kaffe och glass inmundigades. Dagens bästa händelse och en stund som räddade dagens humör, därtill var ägaren vars namn jag glömde fråga om riktigt trevlig och verkligen gav oss den bästa servicen.
Ägaren till Bäverholmens restaurang har ett känt signum med sin australiska hatt, ett riktigt roligt möte samt god mat och en riktigt härlig vilostund.
Kaffe och godis till kvällen, vad mer kan behövas längs med Kungsleden? Otroligt gott var det med både mat och kaffe vilket förgyllde ännu en rolig dag på leden.
Kort efter Bäverholmen fann vi en bro med riktigt häftiga strömmar, lite läskigt att gå över men riktigt roligt att utforska.
Därefter fann vi ännu en stuga att fika i och efter en stund dök det upp tre kungsleden vandrare som härstammar från Skellefteå och Jönköping. Dock blev bilden lite väl mörk på grund av ljuset, men ännu ett trevligt möte längs leden 
Dagens distans har varit riktigt bra vilket förmodligen beror på att humöret har varit på topp. Vilket förmodligen beror på alla snickers och godis samt mat som funnits till hands idag. Dock fick vi oss ännu en leriga led när vi var på väg mot nästa stuga/vindskydd.
 Även om vackra vyer har hållit sig undan även idag så bjöd himlen på en magisk kontrast mot alla dessa eviga skoterledsstolpar. Riktigt häftigt att få ta del av hur naturen förändras över bara några kilometrar, från björkskogar till fjällplatåer och tillbaka till skogen...
Dagens distans blev 24,99 km och den totala distansen är nu 3'046,06 km. En del skyltar är dock lite mer förvirrade än andra. Känns som att distansen till Ammarnäs är och förblir en överraskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar