torsdag 17 augusti 2017

Dag 93 - En magisk afton

Efter resans mest horribla frukost tog vi oss an nästa etapp, magknip i 8 kilometer gör verkligen susen och speciellt när regnet började göra oss sällskap efter bara några minuter. Men med ett glatt humör och trevligt sällskap går det att ta sig an det mesta. Kort efter att vi lämnat Anmernäs fann vi ett mäktigt vattenfall och en riktigt djup ravin.
Därefter erbjöd dagens etapp partier som påminde väldigt mycket om både nordkalottleden och Nimis på Kullaberg. Hårda vindar men med lite uppehåll i regnandet gjorde dagen riktigt rolig. En av de roliga dagarna på kungsleden...
Idag befann jag mig verkligen på moln nivå, känns väldigt speciellt att få vara så nära men långt ifrån.
I och med regnet valde vi att söka lite skydd i en nödstuga, samt fick vi i oss lite fika undertiden som vi torkade ut kläderna. Dock ingen superlång vila utan vi fortsatte med tämligen pigga ben söderut och väldigt tur var det.
När vi fikat klart och kom ut ur stugan hade dimman verkligen gjort entré, men det gick hyfsat bra ändå att se leden och varandra så vi fortsatte vår dags etapp.
Dimman lättade som tur var och vi fick en riktigt magisk afton. En hjord med renar kom oss väldigt nära och med den stämningsfulla himlavalvet blev det en mycket magisk afton. Vi passade på att filma lite och få lite bättre bilder samtidigt som renarna endast noterade vår närvaro innan de traskade förbi.
Himlen ikväll skiftar i otroliga valörer, märker att mina bilder inte fångar den rätta känslan men som tur är går vi mot ljuset. Efter mötet med renarna var det dags att åter bege sig nedför och mer i dalgångar. Riktigt häftigt, vad som dock inte är lika häftigt är att inte en skylt längs kungsleden stämmer i sin distans angivelse. Blev två oväntade kilometrar extra vilket kändes surt när klockan blivit tämligen mycket och all energir slut. Men otroligt häftig kväll som vägde upp de två kilometrarna med råge.
Dagens distans blev 28,81 km och den totala distansen är 3'127,98km.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar