onsdag 13 maj 2020

Dag 15 - Djupfryst

Mitt ordförråd räcker inte till för att beskriva nattens kyla. I kombination med en vildsvinsparad samt vildsvinsskrik lite då och då under natten gör denna natt till den mest utmanande natt jag upplevt i tält. Två par strumpor och raggsockar hjälpte föga mot kylan, samt fick jag sova i alla kläder som jag har med mig för att få någon form av värme. Att sedan vakna och inse att landsvägsstrumporna är djupfrysta och likaså mina skor gjorde det svårt att vilja lämna tältet. Tog nästan 15 minuter innan jag lyckades tina upp skosnörena med kroppsvärme och därefter påbörja nedmontering av tält. Det blev ingen riktigt bra start idag förutom med vädret som bjöd på sol. 
Dagens första 15 km kändes som en evighet, jag började dagen med att fortsätta på dressinbanan men då fötterna och benen sliter hårt av underlaget blev jag tvungen att ta mig ut på landsvägen istället. Smärtan i fotsulorna och vaderna är efter gårdagens kamp fullt befogade om än olidligt spännande att få uppleva. Första gången på en utmaning har jag därtill lyckas få en blåsa på hälen som på sitt sätt påmint mig om hur viktigt det är med rätt skor och framförallt strumpor. Nu bidrog förvisso gårdagens hagel till dyblöta skor och kan kanske vara boven i detta. 
Idag har jag fått byta län vilket alltid är lite mer peppade, Värmland är numera bakom mig och jag utforskar Västra Götaland så gott jag kan. 
Efter 15 km har jag världens tur som kommer till Optimistens Ica som har riktigt bra service och trevlig personal och där jag kan inhandla kaffe och ladda batterierna. Första 15 km har idag varit extremt slitsamt och det går verkligen tungt idag. 
Eftermiddagen har spenderats till att leta efter sjöar för att svalka av fötterna. Kylan dämpar smärtan otroligt väl och just idag vill jag inte missa en chans till att få smärtlindring. Kallt men skönt när det fyller sin funktion... I övrigt en väldigt lugn och tråkig dag då det inte hänt något speciellt. Tämligen mycket trafik och tung trafik idag men samtidigt har en del distans avverkats på småvägar och det har sin charm det också. 
Tidigt under dagen bestämde jag mig för att ta in på hotell inatt, dels för att unna mig värme och frukost men också för att undkomma kylan. Idag har jag inte haft en chans till att torka ut sovsäcken eller tältet vilket gör att beslutet om att sova inomhus känns rätt och riktigt. Dessutom är det ju semester... Dock infinner sig en oro, kommer dagens krämpor att ge med sig sett till nattens vila eller inte? 
Dagens etapp landade slutligen på 39,7 km och den totala distansen är nu 224, 52 km. Nu återstår att se hur fötterna mår imorgon men vila brukar göra lite under. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar