fredag 22 maj 2020

Dag 3 - En oväntad lunch

I natt tältade jag i skogsdungen till vänster om motorvägen och mellan själva avfarten och motorvägen, en högst oväntad tältplats med det var vad som erbjuds efter Bjärred. Eftersom jag kände mig trygg i valet av tältplats blev sömnen också den bästa på länge. Numera fryser jag inte om nätterna men har dock lite svårt att låta bli att tälta på stenar. Blev återigen en tidig start idag vilket ger mig hopp om att få in bra med distans. En tidig start bjuder också på magiska morgonstunder.
Dock fick jag problem relativt tidigt, Skåneleden viker av tidigt i Löddeköpinge vilket gjorde att jag missade affären som jag siktat in mig på. Affären öppnade först kl 10 och jag passerade Löddeköpinge klockan 06:45 vilket gjorde att jag tog en chansning om att hamnkrogen i Barsebäckhamn skulle kunna ha öppet. Väl i Barsebäckshamn visade det sig att hamnkrogen öppnade först kl 12 och jag var där vid ca 09:30. Kändes inte superbra att plocka över 20 km utan mat och vatten men jag fick ställa om siktet och fokusera på att nå Häljarp.
Idag hittade jag lite nya kompisar dock hade jag tur när en annan trappa infann sig lite längre ner i hagen som jag kunde ta för att gå över stängslet. Känns ju inte helt rimligt att knuffa bort Mr Tjur när han helt klart har ockuperat trappan för att klia sig bakom öronen. Efter Löddeköpinge bjöds det på en del kohagar, samt har jag nu provat på att passera under en motorväg.
Idag har jag passerat Lödde Å...
Det blev en tung start inte bara sett till matbrist och brist på vatten utan även sett till hur leden såg ut, lervällingsbad blev det flertalet gånger om idag.
Känns sisådär kul att börja dagen med att plumsa runt i gyttja och blött gräs... 
Fördelen var att det lite senare började ordna upp sig och underlaget blev både grusvägar och stigar. Dock tror jag inte att jag någonsin spenderat så mycket tid av en dag i kohagar, och olika kohagar.
Efter Barsebäckshamn började min mentala dipp, eller mitt tvivel på om jag kommer kunna nå Häljarp utan att bränna ut min energi. Jag passade även på att torka strumporna i solen med jämna mellanrum för idag känns fötterna lite mer ömma än vanligt.
Idag har det verkligen varit en skiftande dag sett till omgivningen, dels kohagar, dels öppna landskap, dels stunder vid havet och dels lite skog...
Efter Järavallen kom jag vidare till Saxtorpssjöarna (vid ca 22 km) och där passade jag på att torka ut tält och sovsäck men bara för några minuter. Ninni erbjöd mig nämligen lunch då hon bor i närheten och med mat- och vattenbrist kändes det som en skänk från ovan. Jag packade ihop mina grejer snabbt som attans och drog vidare hem till Ninni, dock inte utan en liten omväg då jag nu inser att jag inte är kapabel till att läsa kartor och orientera mig efter dem. Blev en riktigt rolig och fantastik lunch/vilostund hemma hos Ninni och co. Dock hade solen bränt på ordentligt under dagen och det blev övermäktigt för mig. Jag lämnade Ninni och co. för att försöka ta mig förbi Landskrona, dock kändes kroppen mer än sliten och utbränd vilket gjorde att jag tog beslutet att ringa min bror som kom och hämtade upp mig i Häljarp. Åker hem några dagar och passar på att renovera lite när det inom några dagar har lovats regn, tänker dock åka tillbaka eller hitta på något nytt på landsvägen igen efter att jag tvättat kläder och min hud fått återhämta sig efter dagens solbränna.
Dagens distans landade på 30,2 km och den totala distansen är nu 110,49 km på Skåneleden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar