fredag 9 juni 2017

Dag 11 - Alvesta & en dusch på Wellness Studio

I natt har jag sovit ganska gott trots den envetna kylan. Inledningsvis längs med väg 126 var det väldigt mycket trafik. Mycket lastbilar och tungtrafik, värst är nog timmerbilar vars timmer tappar bark som sedan blir till projektiler i fartvinden. Små gruset är inte heller att leka med eftersom det känns allt mer som en blästerstorm som gör allt för att försöka försköna mitt yttre.
Idag känner jag mig mycket ofräsch och tar sikte på att försöka hitta någon form av dusch i Alvesta eller Moheda som jag hoppas på att nå idag. Efter cirka 10 kilometer når jag Alvesta och virrar runt lite innan jag hittar ett café som har öppet och där äntligen finner mitt efterlängtade kaffe samt lite frukost. Träffar på en mycket trevlig expedit som ger mig råd om vägval med mera. Jag sitter kvar en längre stund för att vila upp mig ordentligt och samtidigt passar jag på att ladda batterier.
När jag vilat klart har jag också bestämt mig för vilket kommande vägval jag kommer att göra eftersom jag inte riktigt vill fortsätta vidare på väg 126. Jag tar sikte på Moheda via en mindre väg och när jag var på väg ut ur Alvesta passerade jag oväntat ett gym vid namn Wellness Studio. Jag knackade på och frågade om de möjligtvis hade en dusch till låns och till min (och förmodligen andra människor i omgivningens) stora lycka fick jag mer än gärna låna en dusch. När jag duschat färdigt fick jag möjlighet att vara lite social och även svara på tre snabba trixiga frågor. Riktigt trevligt och jag fick till och med en vattenflaska fylld med vatten med mig ut på vägarna. Idag passerade jag även Moheda och Torpsbruk för att tälta precis innan Aneboda.
Dagens distans blev 40 km, och den totala distansen är 353,7 km.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar