måndag 31 juli 2017

Dag 79 - Delmål 5: Kebnekaise och Sveriges högsta punkt

Idag kom vi iväg från kebnekaise fjällstation vid 08:00 efter en riktigt stadig frukost. Inledningsvis blev det lite off trail när Malin utforskade nya vägar.
Vi kom rätt på leder efter en liten utforskning av buskaget och färden mot toppen blev riktigt trevlig. Inledningsvis hade vi sällskap av lite regn men ganska snart blev det lite uppehåll och dess trevligare. Leden upp mot toppen är inledningsvis trevlig men blev allt mer teknisk ju högre upp vi kom.
Malin i hennes rätta miljö, äntligen hittade vi leden.
Ibland infann vi oss i himmelriket när molnen stundtals höll oss sällskap på resan upp mot toppen.
Dålig sikt men även det är en magisk upplevelse.
Vi hittade även ett snöpass men i jämförelse med nordkalottledens snöpass kändes det som en väldigt liten passage. 
Äntligen når vi toppen, helt fantastiskt underbart rolig dag har det varit och med sällskap av Malin blev det ännu roligarem
Lite spex hann vi med på toppen. Så otroligt härligt att äntligen nå det femte stora delmålet. Nu återstår endast ett delmål innan jag får lov att ta sikte på Kullaberg och Kullens Fyr.
Både Sveriges lägsta och högsta punkt är nu beskådat. Känns fantastiskt bra att ha utforskat så mycket av vårt avlånga land.
Kullamannen vet verkligen vad en utmaning innebär, samtliga ord på min tröja införlivades idag och jag älskar verkligen dagens mäktiga upplevelse. Kall, hungrig, trött och blåslagen har denna dag verkligen varit. Helt underbart!
På vägen ner blev det terränglöpning i teknisk terräng likt Kullamannens Nimis etapp. Riktigt roligt och fantastiskt har det varit att få släppa loss löparbenen igen.
Riktigt rolig löpning som med dess tekniska etapper gjorde dagen väldigt rolig, och med sällskap blev det ännu bättre.
Dagens distans blev 20,34 km och den totala distansen är nu 2'755,14 km. Denna dag är oförglömlig och jag får verkligen tacka Malin som tog sig tid att göra mig sällskap idag. Ikväll somnar jag gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar